De Kamerleden kijken er intussen niet echt meer meer van op. Prinses Amalia komt er vaker. Donderdag werd ze, even voor de kerstvakantie, weer op de Publieke Tribune gezien, waar ze samen met twee schoolgenoten de debatten bijwoonde. Eén van hen was Brent Meelhuysen, de jonge ondernemer met wie Amalia een kerstvoorstelling had geproduceerd. In de voorstelling speelde hij de rol van fee Brenda.

“Dat de Prinses geregeld buiten schooltijd, vrijwillig dus, naar de Tweede Kamer gaat, lijkt iets over haar te zeggen,” zegt royaltydeskundige Rick Evers. “Van haar ouders zal ze het niet hoeven, die willen vooral dat ze tot haar achttiende ver van staatszaken kan blijven. Maar ze is nieuwsgierig en leergierig. En logisch, vanaf haar achttiende zetelt ze in de Raad van State. Dan wil je toch weten wat er speelt.”