25.000ste microkrediet: Máxima is erbij

Koningin Máxima was bij ‘Op Stoom met Qredits’, waar het 25.000ste microkrediet van Qredits Microfinanciering Nederland werd uitgereikt. Máxima hield een toespraak en ging in gesprek met ondernemers. Met het evenement wil Qredits ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (mkb) inspiratie en hulp bieden in de coronacrisis. Koningin Máxima is bij het evenement aanwezig als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap. Demissionair staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat (EZK) Mona Keijzer is tevens te gast in de studio.

Qredits biedt als non-profit kredietorganisatie training, coaching, ondernemerstools en bedrijfskredieten tot 250.000 euro aan (startende) ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Ook aan hen die geen toegang hebben tot diensten via het reguliere circuit. Zo kunnen zij economische, financiële en sociale onafhankelijkheid verkrijgen.
Het Nederlands Comité voor Ondernemerschap is ingesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat om ondernemerschap in Nederland te stimuleren. Daarbij richt het Comité zich op versterking van het groeipotentieel van het midden- en kleinbedrijf. Qredits is in 2009 opgericht op advies van het Comité (destijds de Raad voor Microfinanciering) om ondernemers te ondersteunen die via reguliere banken geen leningen konden aanvragen.

Beeld: Qredits
Video: © Royal TV/Rick Evers. All rights reserved.

Reageer

Royal Insider