Amalia als kerstfee Gemma, Koningspaar, oma Beatrix én oma Zorreguieta in Koninklijke Schouwburg

De toekomstige Koningin Amalia schreef een kerstmusical. Zelf speelde ze een van de hoofdrollen en strikte bovendien Trijntje Oosterhuis voor een gastoptreden. De Koninklijke Familie was erbij, er werd ten slotte geschiedenis geschreven in de Koninklijke Schouwburg. De Rijksvoorlichtingsdienst behoedde media echter: deze aangelegenheid was strikt privé!

Begin dit jaar lekte al uit dat Prinses Amalia samen met schoolgenoot Brent Meelhuysen een toneelstuk had geschreven. Amalia had ook familievriendin Trijntje Oosterhuis gestrikt en de jonge producenten kregen het ook voor elkaar om de Koninklijke Schouwburg als locatie te mogen gebruiken en het vervoer van de spelers via Koninklijke Beuk te laten sponsoren. Niet voor niets kwam de familie, inclusief Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en ook Prinses Beatrix kijken. Ook de andere grootmoeder, María del Carmen Zorreguieta, kwam mee met het gezelschap, om te zien hoe Amalia naast haar schoolgenoten de rol van Fee Gemma vertolkte.

Hoewel het heel uniek is dat Prinses Amalia en Brent dit organiseerden, mochten er zelfs buiten, geen opnames worden gemaakt, zo meldde de RVD aan diverse media. Toch is op beeldmateriaal in bezit van Royalinsider.nl te zien dat Amalia’s familie erbij was en dat Amalia en Brent de bezoekers welkom heetten.
Koningin Máxima maakt zich al jaren sterk voor Méér Muziek in de Klas, maar ondanks het gegeven dat deze muzikale voorstelling ondersteund werd door het Sorghvliet Gymnasium, mocht dit muzikale spektakel niet door de media in beeld worden gebracht. In een eerder geval oordeelde de RVD dat een familiebezoekje aan een festival in Sevilla wél mocht worden gepubliceerd. Daar waren echter geen Nederlandse media voor ingeseind.

Summary: future Queen Catharina-Amalia wrote her own Christmas musical and played one of the leading roles, as Christmas fairy Gemma. The royal family, including Amalia  former Queen Beatrix and Maria del Carmen Zorreguieta attended the show in the Royal Theatre in The Hague. Spokespersons say it’s a private occasion, it’s prohibited to publish pictures or videos. Amalia wrote it together with school friend Brent. Trijntje Oosterhuis, a famous Dutch singer and a family friend, sung a song. 

Reageer

Royal Insider