Dáárom was koninklijke agenda leeg! Máxima helpt moeder verhuizen

Máxima is in de afgelopen weken druk geweest met de verhuizing van haar moeder. Daags voor de fotosessie in Lech was ze daarvoor nog in Argentinië. Op een exclusieve foto is te zien hoe María en zoon Martín de huisraad inpakken. Sommigen weten het zeker, María del Carmen neemt haar intrek op het terrein van Paleis Huis ten Bosch. 

Het zijn emotionele tijden voor de Zorreguietas. In de afgelopen jaren verloren ze pater familias Jorge, Máxima’s vader, aan leukemie. Nog vers in het geheugen ligt de dood van Máxima’s “lieve, begaafde zusje Inés.” Nu hebben ze in de voorbije weken het familieappartement in Buenos Aires leeggeruimd, omdat María del Carmen heeft besloten te gaan verhuizen. Máxima en broer Martín zijn daarbij een grote steun geweest voor hun moeder. Al lange tijd wordt gezegd dat María vaak in Nederland is en hier zelfs zou gaan wonen. Als mogelijke plek wordt Paleis Huis ten Bosch genoemd.

Volgens royaltydeskundige Rick Evers is het zeker geen uitgemaakte zaak dat haar moeder naar het terrein van het paleis verhuist. ”Hofbronnen ontkennen dat ook met klem tegen mij. Het zou ook een boel gedoe met zich meebrengen, bedenk je alleen al de discussie dat mevrouw Zorreguieta in het door de belastingbetaler verbouwde Paleis Huis ten Bosch zou komen wonen. Welke huur ze er ook voor zou betalen, het zou voor de publieke opinie nooit genoeg kunnen zijn. Ook al is het heel begrijpelijk dat koningin Máxima alles zou willen doen wat ze kan om haar moeder een zo zorgeloos mogelijke oude dag te bieden.” Logischer lijkt het hem als María del Carmen haar basis in Buenos Aires behoudt, mogelijk in een kleiner en praktischer appartement. “Dat is wat buurtbewoners menen. En ze zal vast, net als in de afgelopen jaren, meerdere keren per jaar naar Nederland komen. Maar ook naar Wenen, waar zoon Juan woont. En logeren bij je kinderen is een heel ander verhaal dan daadwerkelijk intrekken bij je dochter en schoonzoon.”

Summary: Queen Máxima arrived a day after her husband and daughters in Lech, Austria. She was in Buenos Aires Argentina to help her mother, Maria del Carmen Zorreguieta, moving to a new place. While some people say she will move to Huis ten Bosch Palace in The Hague, royal reporter Rick Evers is not sure. ‘Sources at the Court are denying it.’ Her neighbors think she will he moving to a smaller place, after becoming a widow and losing daughter Inés, the only child who was living in Buenos Aires. 

 

op de foto: Martín Zorreguieta (rechts) en zijn moeder María del Carmen bij de verhuiswagen voor het appartementencomplex, waar ook de koningin heeft gewoond. Overname zonder toestemming is niet toegestaan.

Reageer

Royal Insider