Koningin Máxima schittert in Ierland in Dutch design met Afrikaanse knipoog

Claes Iversen liet zich inspireren door vrouwen van de Afrikaanse Ndebele stam. De collectie zelf is 79Au genoemd, naar de chemische en atomische naam voor goud. Claes: “Ik raakte gefascineerd door de vrouwen van de Ndebele stam, met die gouden ringen om hun nek. In Afrika is het traditie dat een vrouw voor elk jaar dat ze met haar man getrouwd is, een ring erbij krijgt en die om haar nek hangt. Als de man in kwestie overlijdt, haalt ze de ringen er weer af.

Claes vertelt aan Royal Insider.nl dat hij de jurk voor Máxima maakte van los geweven zijde en metal twill, “waardoor de stof erg luchtig en licht is. De mouwen zijn voorzien van meerdere goud geborduurde ringen in verschillende materialen en technieken.” De originele jurk is genaamd “Chrysta” wat ‘goud’ betekent in het Grieks. De gouden details zijn ook treffend voor een bezoek aan Ierland, als land dat bekend staat om het vele goud in de bodem.

Onze koningin viel al eerder voor een item uit deze collectie. Samen met Willem-Alexander ging ze naar de opening van het Holland Festival in Amsterdam, waarbij ze eveneens een outfit met gouden ringen droeg.

Tags :

Reageer

Royal Insider