Máxima bezoekt concertgebouworkest

Koningin Máxima bracht een werkbezoek aan het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. Daar maakte ze kennis met de nieuwe directie en sprak ze over wat het orkest tijdens de pandemie heeft gedaan, de toekomstplannen en opleidingsprogramma’s.
Zo kunnen jonge getalenteerde musici tussen de 14 en 18 jaar uit Europa auditie doen voor Concertgebouworkest Young, het nieuwe internationale jeugdorkest dat komende zomer zijn tweede editie beleeft. Ook biedt de Academie van het Concertgebouworkest jaarlijks plaats aan enkele talentvolle jonge musici.

Deelnemers van de Academie vertelden Koningin Máxima over hun ervaringen tijdens een rondleiding door het pand van het Concertgebouworkest aan de Gabriël Metsustraat. Dit pand is de thuisbasis van het orkest en beschikt naast de kantoren ook over tien muziekstudio’s waar orkestleden samen of alleen kunnen repeteren en een zaal voor kleinschalige concerten en educatieve activiteiten. Tijdens de rondleiding woonde Máxima ook een videoregistratie van een strijkkwartet bij, sprak ze met stafleden over komend seizoen en bezocht ze muziekstudio’s waar orkestleden aan het repeteren waren.

Koningin Máxima is al jaren beschermvrouwe van het Koninklijke Concertgebouworkest, een functie die ze overnam na de dood van haar schoonvader, prins Claus.

Beeld: Blauw Bloed
Video: © Royal TV/Rick Evers. All rights reserved.

Reageer

Royal Insider