Máxima (en Mambo) digitaal naar Saba voor Appeltje van Oranje

Koningin Máxima bracht – live vanuit Paleis Huis ten Bosch – een bezoek aan Saba, waar het Expertise Center Education Care (Expertisecentrum Onderwijszorg) (EC2) is gevestigd. Ze wonnen het jaarlijkse Appeltje van Oranje. Dergelijke online bezoeken hebben hun eigen problemen: honden zijn soms net kinderen, je kunt ze maar beter de kamer uit hebben…

EC2 kreeg de prijs voor het project ‘Ways of Wellbeing’, dat veelzijdige ondersteuning biedt aan kwetsbare scholieren en studenten om hun mentaal welzijn te verbeteren. Ways of Wellbeing is opgericht om zorg te verlenen na orkaan Irma van 2017 en met de huidige coronapandemie is de behoefte aan ondersteuning toegenomen.

Koningin Máxima spreekt met de directeur van het centrum over de ontwikkeling van het project en de samenwerking met verschillende zorgpartners en overheden. Ook gaat koningin Máxima in gesprek met medewerkers en vrijwilligers van Ways of Wellbeing over hun dagelijkse werk en de effecten van de aanpak. Tot slot delen de deelnemers en hun ouders hun ervaringen met het project. Met de Appeltjes van Oranje beloont het Oranje Fonds jaarlijks maatschappelijke initiatieven die met succes groepen mensen met elkaar verbinden en ervoor zorgen dat mensen weer kunnen deelnemen aan de samenleving.

Video: © Royal TV/Rick Evers. Alle rechten voorbehouden.

Reageer

Royal Insider