Máxima wilde verbeterd worden in haar taal – koningin bezoekt Taal aan Zee In winderig Den Haag

Koningin Máxima bracht woensdagmiddag een bezoek aan Stichting Taal aan Zee in Den Haag. Deze stichting biedt Nederlandse les aan anderstalige vrouwen, vluchtelingen en asielzoekers. Dit jaar bestaat Taal aan Zee tien jaar.

Ruim 330 vrijwilligers verzorgen educatieve activiteiten voor ongeveer 1400 cursisten per jaar. Taal aan Zee geeft lessen op hun centrale locatie, maar ook bij kwetsbare anderstaligen aan huis of in de buurt op scholen en in buurthuizen. Daarnaast heeft Taal aan Zee een samenwerking met Bibliotheek Den Haag onder het project ‘Taal in de bibliotheek’ en gaan taalmaatjes samen op pad. Taalles versterkt de zelfredzaamheid en maakt de drempel om mee te doen in de samenleving lager.

Koningin Máxima woont diverse educatieve activiteiten van Taal aan Zee bij zoals een les lezen en een les voor visueel beperkte anderstaligen. Ook leert zij meer over de taalmaatjes en krijgt zij uitleg over het project ‘Taal in de bibliotheek’. Aansluitend spreekt Koningin Máxima met taalcoaches en (oud-)cursisten van Taal aan Zee over wat de taallessen hen hebben gebracht. Het bezoek wordt afgesloten met de ondertekening van een samenwerking tussen Taal aan Zee en Gymnasium Haganum. Gymnasium Haganum organiseert voor leerlingen activiteiten in het kader van burgerschap en Taal aan Zee is daarbij een van de partners. Doel is om leerlingen vroegtijdig kennis te laten maken met vrijwilligerswerk. Daarom sluiten tijdens het bezoek van Koningin Máxima ook leerlingen van het Haganum aan bij de educatieve activiteiten.

In 2016 bezocht Koningin Máxima ook Taal aan Zee.

Video: © RoyalTV/Rick Evers. All rights reserved.

Reageer

Royal Insider