Net als elke puber heeft ook prinses Amalia social media. Jaren geleden deed ze al mee aan de hype musical.ly – tegenwoordig TikTok – en Snapchat, inclusief de bijbehorende filters. Maar net als al haar schoolgenoten heeft ook de Prinses van Oranje Instagram. Twee accounts zelfs, zo onthulde royalty insider Rick Evers vanavond in 6 Inside. “Op haar openbare account deelt de prinses heel onschuldige natuurfoto’s, gecombineerd met een diepzinnig citaat. Ze deelt plaatjes van het koninklijk landgoed de Horsten, maar ook tijdens vakanties in Argentinië, Griekenland. Op een foto van het oog van haar paard is in de weerspiegeling de stal te zien van het Koninklijk Staldepartement in Den Haag.

Willem-Alexander en Máxima willen graag dat hun dochters leren wat de gevolgen zijn van social media

Royaltydeskundige Rick Evers in 6 Inside

Koningin Máxima en veel andere royals hebben een afgeschermd account, weet Evers, vaak om contact te houden met hun familie en vrienden in het buitenland. Dat Amalia een openbaar account heeft, vindt de insider niet gek. “Willem-Alexander en Máxima willen graag dat hun dochters leren wat de gevolgen zijn van social media. Op hun afgeschermd account kunnen alleen de naaste familie en vrienden kijken. Maar door daarnaast anoniem een onschuldig openbaar account te hebben, kunnen ze leren hoe er buiten die digitale paleismuren wordt gereageerd.”

In het najaar werd middelste zus, prinses Alexia ‘geout’ op Instagram: behalve een afgeschermd account voor haar bff’s én mama Máxima deelde ze ook foto’s aan iedereen. Via haar openbare Instagrampagina liet ze de hele wereld haar gevoel voor mode zien. Van sommige kledingstukken was al te herleiden dat het de tweede dochter van het koningspaar was, maar op een van de foto’s was ook duidelijk te zien dat de foto gemaakt was in de balkonkamer van papa’s werkpaleis aan het Haagse Noordeinde.

Reageer

Royal Insider