Prinses Amalia binnenkort uitgebreid voor de camera

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben besloten dit jaar geen fotosessie in Lech te doen. Tientallen journalisten op de been voor een fotomoment in de sneeuw is in deze tijd van corona geen goed idee, zo zal zijn gedacht. Bovendien speelt er nog wat anders mee: de drie dochters zullen niet compleet zijn. Prinses Amalia geniet van een tussenjaar en bevindt zich wellicht niet in Oostenrijk. En ook valt de vakantie van prinses Alexia niet op hetzelfde moment als de Nederlandse schoolvakantie van prinses Ariane. Daarom is besloten voor een andere opzet.

‘Ook de zomerfotosessie zal niet op het gebruikelijke moment zijn, maar eerder, zo heeft de RVD me verteld,’ aldus royaltydeskundige Rick Evers. Dat heeft dus te maken met de beschikbaarheid van de drie prinsessen. ‘Het leuke is wel dat prinses Amalia voor het eerst zal deelnemen aan het persgesprek, na afloop van het fotomoment,’ zegt Evers. Ook komt er volgens hem in het najaar een extra inhaalfotomoment. En anders dan in Lech zal daaraan ook een persgesprek worden gekoppeld. Dat is tijdens de Oostenrijkse fotosessie al jaren geleden afgeschaft.

Prinses Alexia zal naar verwachting volgend jaar ook gaan deelnemen aan het persgesprek. Evers: ‘Daaraan zullen de volwassen leden van het gezin meedoen, is mij verteld.’

Het uitgangspunt van de fotosessies is dat de Oranjes in ruil daarvoor in hun vrije tijd met rust worden gelaten, met name tijdens de vakantie. Het is onderdeel van de mediacode.

Reageer

Royal Insider