Prinses Beatrix en flamingo’s Bob en Oscar op Curaçao

Prinses Beatrix sluit aan bij een natuurles die door Odette Doest wordt gegeven aan leerlingen van groep 8 van de St. Margaretha school. Eén van de lesonderdelen gaat over menselijk gedrag dat schadelijk kan zijn voor (wilde) dieren. Hiervoor wordt een echte flamingo, genaamd Bob, ingezet.Bob kan niet meer worden teruggeplaatst in de natuur. Zijn ‘collega’ Oscar echter wel. Dat gebeurt later op de ochtend. Flamingo Bob (mannetje, 2004) is geboren op Bonaire en overgebracht naar Curaçao. Hij heeft tijdelijk in het Seaquarium gewoond en is na vrijlating tegen een hotel gevlogen. Vanwege het opgelopen letsel kan hij niet meer zelfstandig in het wild leven. Bob wordt nu ingezet voor natuureducatie van de in 2016 opgezette stichting Fundashon dier en onderwijs Cariben (FDOC).

Prinses Beatrix gaat vervolgens naar het laboratorium voor uitleg over het kweken van koraallarven. Rondleiding door Prof.dr. Mark Vermeij, wetenschappelijk-directeur Carmabi, en dr. Kirsten Marhaver, sr. wetenschapper Koraalecologie, -reproductie en -behoud.

Bij de zoutpannen van St Michiel wordt flamingo Oscar vrijgelaten. Dat gebeurt in aanwezigheid van de schoolkinderen die de natuurles bij Carmabi hebben gevolgd, onder toeziend oog van Odette Doest, door leerling en naamgenoot Oscar de Leeuw (10 jaar). De leerling was destijds betrokken bij de reddingsactie van de flamingo.

Video: © Royal TV/Rick Evers. All rights reserved.

Reageer

Royal Insider