Prinses Beatrix op pad voor vrijwilligerswerk

Prinses Beatrix heeft vrijdag op kinderboerderij De Schaapskooi in Bilthoven deelgenomen aan NLdoet, de jaarlijkse vrijwilligersactie van het Oranje Fonds. Beatrix ging bij de kinderboerderij aan het werk om alles klaar te maken voor de lente. Ze maakte schoon en zorgde er voor de dieren. Er was ook tijd om informeer te praten onder het genoeg van koffie en koek.

Kinderboerderij De Schaapskooi ligt midden in een woonwijk in Bilthoven. Het is een buurtontmoetingsplek voor kinderen en volwassenen. Er zijn onder andere boerderijdieren, een doolhof, een speeltuin en een theehuis. Op De Schaapskooi, een onderdeel van de zorgorganisatie Reinaerde, worden de dagelijkse werkzaamheden verricht door mensen met een verstandelijke beperking. Elke dag werken er zo’n twaalf tot vijftien medewerkers (cliënten) op de boerderij. Zij worden hierbij geholpen door professionele begeleiders en vrijwilligers.

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en vindt dit jaar voor de achttiende keer plaats. Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart kan iedereen op zo’n 5.500 plekken in Nederland op een laagdrempelige manier kennis maken met vrijwilligerswerk. Het Koninklijk Paar is beschermpaar van het Oranje Fonds en gaat ongetwijfeld ook dit weekend nog aan de slag.

Foto’s: Remko de Waal/Oranje Fonds

Tags :

Reageer

Royal Insider