Prinsessen op schoolkamp: Haagse bingo, abseilen en slapen in zelfgemaakte tent

Op haar eerste dag op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet hoefde prinses Ariane alleen maar haar boeken op te halen, daarna had ze de rest van de dag om die te kaften. Morgen maakt ze kennis met haar mentor en klasgenoten. De lessen beginnen daarna nog niet, want op woensdag vertrekken alle brugklassers naar de Veluwe voor een kamp. Ariane hoeft misschien niet zelf te koken, ze zal wel samen met de anderen de afwas moeten doen. Ook moeten de eerstejaars zelf hun bed opmaken met zelf meegebracht beddengoed. Het is maar de vraag of prinses Ariane daar al ervaring mee heeft. ’s Avonds kunnen ze naar een snoep-casino, Haagse bingo spelen en naar een pyjamaparty. Volgens oud-brugklassers gaan de lichten zeker niet vroeg uit: het wordt al gauw vier uur ’s nachts, terwijl de kinderen alweer om zeven uur gewekt worden.

Haar oudere zus prinses Alexia is deze week in de derde klas begonnen, die op survivalkamp gaan. “Eén nacht sliep je in een zelfgemaakte tent, gezellig met je vrienden en een voetbalelftal aan muggen. Plassen deed je in een zelfgemaakt gat in het bos, en je bord waste je in het meer,” zegt een leerlinge die eerder op kamp ging. Als het programma onveranderd is, gaat ook Alexia abseilen, rotsklemmen, kanovaren en mountainbiken. Maar misschien kijkt ze wel het meest uit naar de afsluiting: eten bij McDonald’s.

Prinses Amalia heeft ook een reis in het vooruitzicht: als leerling die Chinees volgt sinds de tweede klas mag ze in oktober mee op een rondreis van bijna twee weken naar China.

Reageer

Royal Insider