Royals naar Wales op laatste schooldag Alexia

Zaterdag vond de laatste schooldag plaats van de tweedejaars leerlingen aan het UWC Atlantic in Wales. Onder die leerlingen zijn ook prinses Alexia en de Spaanse troonopvolgster, prinses Leonor. Zij kozen ervoor om hun laatste jaren middelbare school hier af te maken. Prinses Alexia kon onlangs vanwege haar eindexamens niet aanwezig zijn op Koningsdag in Rotterdam. Met welk gevolg ze die heeft afgerond heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) niet bekendgemaakt.De resultaten volgen namelijk pas in juli.
Op deze laatste schooldag werden grootse ‘Leavers’ Celebrations’ gehouden, een schoolverlatersfeest. Daarvoor zijn ouders en familieleden ook uitgenodigd. De komst van koning Felipe en koningin Letizia werd vooraf al bevestigd, de RVD liet door middel van een foto zien dat ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima erbij aanwezig waren. Daarnaast zou ook prinses Ariane erbij zijn geweest.

Willem-Alexander kwam al vaker terug op zijn oude middelbare school in Wales en ook Máxima is sinds Alexia er zat ook wel eens heen en weer gevlogen. De officiële agenda is bovendien leeg. Normaliter zou koning Willem-Alexander voor dit weekend vermeld zijn op de lijst met aanwezigen bij de jaarlijkse Bilderbergconferentie, die dit jaar in de Portugese hoofdstad Lissabon wordt gehouden. Premier Rutte en minister Kaag zijn daar wel.

 

Reageer

Royal Insider