“Europese prinsen bang om uit de kast te komen”

Dat geen enkele prins in Europa openlijk is uitgekomen voor zijn homoseksualiteit, betekent niet dat ze niet bestaan. Dat zegt Manvendra Singh Gohil, tot dusver de enige royal die wel een coming-out beleefde.

Aan de vooravond van de Amsterdamse canalparade op de Gay Pride doet Manvendra de bijzondere uitspraak in een vraaggesprek. Nadat hij zelf uit de ‘koninklijke kast’ kwam, zoals hij het zelf noemt, kwamen er reacties uit de hele wereld. Oprah Winfrey nodigde hem uit voor een tv-interview, maar in het geheim zochten ook collega-royals contact. “Sommigen zijn bij mij uit de kast gekomen inderdaad, en hebben gezegd dat ze ook homo zijn, maar ze konden hun seksualiteit niet naar anderen openbaren,” aldus Manvendra. “Sommigen steunen me ook in mijn werk, maar dat doen ze dan alsof ze hetero zij.”

Sommigen zijn bij mij uit de kast gekomen

Was de geschiedenis anders gelopen, dan zou Manvendra na zijn vader de volgende maharadja zijn geweest van het koninkrijk van Rajpipla in het huidige India. Zijn familie en ouders wilden eerst niets meer met hem te maken hebben,maar nu hij zijn homoseksualiteit ook gebruikt voor een betere leefwereld voor lhbt’ers (lesbiënnes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders) in eigen land is dat veranderd. Zijn vader legde de eerste steen van een opvangcentrum voor lhbt’ers, gelegen op het terrein van zijn eigen paleis in India.

Tags :

Reageer

Royal Insider