FOTO’S: Koninklijke snuffelstage: Mathilde neemt oudste dochter (17) mee naar Kenia

Normaal gesproken studeert de 17-jarige koningsdochter in Wales, waar ze de laatste jaren van het middelbaar onderwijs op Atlantic College van het UWC doorloopt. In de voorbije maanden is ze echter ook in het grootste geheim klaargestoomd om mee op humanitaire missie te gaan met haar moeder, koningin Mathilde. Zij zet zich al sinds jaar en dag in voor UNICEF, de kinderorganisatie van de Verenigde Naties (VN).

Vluchtelingenkamp
Moeder en dochter bezochten dinsdag het tweede grootste vluchtelingenkamp in Kenia, het Kakuma-kamp, dat tegen de grens van Zuid-Soedan en Oeganda ligt. Ze hielpen de medewerkers van UNICEF met het uitladen van hulpgoederen, zoals schoolspullen. In Kenia heerst grote armoede, zijn veel analfabeten, is het onderwijs niet voor iedereen toegankelijk en is de levensverwachting laag. Het land staat op plek 179 van de 228 op de welzijnsindex van de VN.

Amalia VS Elisabeth
Anders dan haar Nederlandse collega, prinses Amalia, is Elisabeth het al wat meer gewoon om ‘als prinses’ verplichtingen te vervullen. Beide prinsessen gaan mee tijdens de nationale feestdag, maar Elisabeth speechte al meermaals – onder meer in alledrie de landstalen – en opende ook de naar haar vernoemde kinderafdeling van een ziekenhuis. Amalia wordt uitdrukkelijk door haar ouders tot haar achttiende verjaardag vrijgehouden van dergelijke koninklijke verplichtingen. Vanaf dat moment krijgt zij ook een staatstoelage. Het Belgische paleis heeft laten weten dat Elisabeth daarvan afziet`.

Reageer

Royal Insider