“Koningin Elizabeth duikt op om Harry en Meghan te helpen”

Harry en Meghan krijgen een boost van de 93-jarige Koningin door de bezoekjes die ze hen geregeld brengt. Het exclusieve bericht staat haaks op het nieuws dat de krant onlangs bracht, dat iedereen – inclusief Elizabeth – zich tegen het paar zou hebben gekeerd. Koningshuisverslaggever Richard Palmer ziet geen enkele zichtbare toenadering van andere Windsors naar Prins Harry en Meghan. Dat zou onder meer komen vanwege hun “agressieve, vijandige benadering naar de media. Ik heb geen tekenen van enige steun gezien op dat gebied van de Koningin, Charles en Camilla of de Cambridges.”

De Hertog en Hertogin van Sussex, zoals Harry en Meghan sinds hun huwelijk heten, zullen kerst dit jaar niet met de Windsors doorbrengen. De traditie is dat de koninklijke familie samenkomt op landgoed Sandringham. Elizabeth zou haar zegen hebben gegeven dat het koppel met zoontje Archie de feestdagen elders doorbrengt. Volgens een woordvoerder van het paar bij Doria Ragland, Meghans moeder, al is niet duidelijk waar de zes wekend durende kerstvakantie plaatsvindt. De wandeling naar de kerstdienst zou een uitgelezen kans zijn geweest om te laten zien dat de familiebanden nog goed zouden zijn.

Eerder gaf Meghan in een televisie-interview te kennen dat niemand haar werkelijk vraagt hoe het met haar gaat. Ook andere passages uit dat interview, opgenomen in Afrika, zullen de koninklijke familie niet licht zijn gevallen, “Je moet presteren, je moet je gelukkig voelen. En ik denk dat ik echt heb geprobeerd om de Britse stiff upperlip over te nemen. Ik heb het geprobeerd, maar van binnen brengt het waarschijnlijk echt schade toe. Ik heb nooit gedacht dat het makkelijk zou worden. Maar wel dat het eerlijk zou zijn.” Harry liet zich ook uit over de band met zijn broer, Prins William. “We zijn zeker verschillende wegen ingeslagen.”

Reageer

Royal Insider