Geen koninklijk onthaal voor Harry en Meghan in Nederland

Prins Harry en zijn vrouw Meghan landen eind deze week in Nederland voor een bezoek aan de Invictus Games die in Den Haag worden gehouden. Harry is de oprichter ervan en zal ook prinses Margriet tegenkomen, die erevoorzitter van het comité van aanbeveling is van deze spelen. Koning Willem-Alexander zal bij de sluitingsceremonie aanwezig zijn, zo maakte de RVD al eerder bekend. Maar op een koninklijk ontvangst hoeven de Hertog en Hertogin van Sussex niet te rekenen. Er is geen ontvangst of audiëntie bij koning Willem-Alexander voorzien. Ook zullen ze niet overnachten op een van de koninklijke paleizen in Den Haag. Dat bevestigt de RVD. Naar alle waarschijnlijkheid zullen Harry en Meghan gewoon overnachten in een van de hotels die Den Haag rijk is. Het is onbekend of hun twee kinderen meereizen, Archie en Lili(bet). Het paar bracht in januari 2020 naar buiten een stap terug te willen doen op de koninklijke ladder.

Het is voor het eerst sinds Harry en Meghan hun koninklijk bestaan achter zich lieten, dat ze samen de oceaan weer oversteken vanuit Californië, waar ze tegenwoordig wonen. De twee besloten enkele weken geleden niet naar de herdenking van prins Philip te gaan in Londen en zullen in juni ook niet deelnemen aan de viering van het regeringsjubileum van koningin Elizabeth. Prins Harry voelt zich niet veilig genoeg, aangezien hij niet als voorheen door de Britse politie wordt beveiligd.

    Prince Harry and Meghan will not get an audience with King Willem-Alexander and Queen Máxima when they’re in The Netherlands for the Invictus Games, later this week. Usually, the Dutch royals host the stay of foreign royals as well, but the spokesperson of the Dutch royals denied they will stay at one of the palaces in The Hague.

Reageer

Royal Insider