“Harry en Meghan verhuizen naar buitenland voor nieuwe taak”

Naar Afrika
De gesprekken zijn nog in een pril stadium, maar het plan is om een nieuwe manier te vinden waarin ze hun krachten kunnen gebruiken, hoogstwaarschijnlijk in Afrika,” meldt een bron aan de krant. Harry heeft tijdens vele eerdere trips sinds zijn tienerjaren zijn hart verpand aan Afrika. Ook zouden hij en Meghan tijdens een reis naar Botswana – “mijn tweede thuis” volgens Harry – verliefd op elkaar zijn geworden. Hun nieuwe rol zou het werk combineren voor de Gemenebest, het ondersteunen van goede doelen en het promoten van het Verenigd Koninkrijk. Een tweede bron bevestigt: “Er zijn discussies in paleiskringen over: hoe houden we Harry en Meghan in het gareel, het fenomeen dat is ontstaan? Door het productief te maken.” Het paar zou, zo’n jaar na de geboorte van hun eerste kindje, voor enkele jaren naar het buitenland gaan.

Denktank
Speciaal adviseur van de prinsen William en Harry, David Manning, voormalig Britse ambassadeur in de Verenigde Staten, is volgens Times verantwoordelijk voor de plannen. Daarnaast is Lord Geith betrokken, de voormalige privésecretaris van koningin Elizabeth. Hij is voorzitter van The Queen’s Commonwealth Trust, het Gemenebestfonds van de koningin, waarvan Harry president en Meghan vice-president is.

Afscheiding van William
In de afgelopen tijd was er al veel onrust rondom de hofhouding van prins Harry. Hij scheidde zich af van William en Kate, van Kensington Palace, daar waar het kantoor samen met dat van prins William steeds samen werd gevoerd. In plaats daarvan zijn de medewerkers verdeeld en valt Harry voortaan onder de verantwoordelijkheid van de staf van de koningin op Buckingham Palace. Volgens de woordvoerders was dit al lang gepland en heeft het niets met ruzie tussen de prinselijke stellen te maken.

Tags :

Reageer

Royal Insider