Laatste loodjes voor Máxima voor de wintersportvakantie

Koningin Máxima bracht donderdagochtend een werkbezoek aan Stichting !WOON in Amsterdam. Zij sprak met woningzoekenden van alle leeftijden in met name de huursector over de krapte op de woningmarkt.

Allerlei mensen hebben in de hoofdstad last van de krapte op de woningmarkt. Jongeren wonen lang thuis of delen tot ver na hun dertigste een woning en ouderen die hoog wonen kunnen maar moeilijk een woning zonder trappen of met een lift vinden. Ook in urgente gevallen is het vaak alsnog lang wachten op een woning. Koningin Máxima sprak met jongeren onder meer over de gevolgen van een tijdelijk huurcontract. Bij het gesprek met ouderen kwam aan bod dat er te weinig geschikte woningen zijn, ondanks de regelingen die er zijn om doorstroming te bevorderen. Koningin Máxima sprak ook met vrijwilligers van !WOON, die woningzoekenden bijstaan als ze op Woningnet een woning zoeken.

Koningin Máxima bracht onlangs ook een werkbezoek aan Vereniging Eigen Huis, waar de krapte in de koopsector centraal stond.

Video: © AT5/Royal TV/Rick Evers. All rights reserved.

Reageer

Royal Insider