Lastig fotomoment voor prinses Beatrix en prinses Margriet

Prinses Beatrix (beschermvrouwe van het naar haar vernoemde Prinses Beatrix Spierfonds) en prinses Margriet (beschermvrouwe van Introdans) waren donderdagavond in het splinternieuwe theater Armade in Den Haag. Ze woonden daar de jubileumvoorstelling bij van het 50-jarige Introdans, die ten goede kwam aan het Prinses Beatrix Spierfonds, dat vijfenzestig jaar bestaat. Het fotomomentje bleek niet eenvoudig. Prinses Beatrix bleek moeite te hebben om haar mondkapje af te doen, omdat haar gehoorapparaat én haar oorbellen in de weg zaten. Om keurig de anderhalve meter afstand te kunnen houden, had de organisatie stipjes op de vloer gezet. Prinses Margriet kon ze echter niet goed zien.

Het optreden van Introdans was één van de voorstellingen tijdens het Holland Dance Festival. Het Spierfonds, Holland Dance Festival en Introdans werken bij deze voorstelling samen om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Dans symboliseert de ultieme bewegingsvrijheid, die begint bij gezonde spieren. Voor mensen met een spierziekte is deze vrijheid niet vanzelfsprekend.

Introdans laat in de balletten een duidelijke relatie met het festival en met de stad Den Haag zien, met drie balletten van Jiří Kylián.

Video: © Royalpress/Royal TV/Rick Evers. All rights reserved.

Reageer

Royal Insider