Máxima krijgt mandje voor Mambo mee in Medellín

Ook in de Colombiaanse stad Medellín heeft men gehoord over koningin Máxima’s toypoedel Mambo. Vorige week sprong het hondje nog op Máxima’s schoot toen de koningin de premier van Barbados ontving op Paleis Huis ten Bosch, eveneens voor haar VN-werk.
Tijdens een veldbezoek aan een naaiatelier ging de koningin niet met lege handen naar huis. ‘Voor Mambo!’ riep Máxima uit toen ze een hondenmandje cadeau had gekregen van Diana, de vrouw van de eigenaar. ‘Wat goed, veel dank!’ zei de koningin in het Spaans. Ze kreeg daarnaast ook een roze fleecedeken en een nekkussentje voor op reis mee. De koningin is voor haar VN-werk in Medellín, in het noordwesten van het Zuid-Amerikaanse land. Koningin Máxima hoorde van Alexander Maji, eigenaar van het naaiatelier, het succesverhaal van zijn kleine bedrijfje. Hij runt het samen met zijn vrouw Diana. Máxima hoorde hoe moeilijk het echtpaar het had tijdens de pandemie, toen ze net hun bedrijf waren gestart en de inkomsten tot stilstand kwamen. Bij een normale bank had hij geen lening gekregen, maar dankzij de coöperatieve financieringsbank CFA lukte dat wel. Door die lening, het eerst jaar zonder rente, heeft Alexander meerdere mensen in dienst kunnen nemen.

Na een bezoek aan Bancolombia en nog twee veldbezoeken vliegt Máxima met haar delegatie naar hoofdstad Bogotá, met onder meer vertegenwoordigers van haar VN-kantoor in New York en afgevaardigden van de World Bank in haar kielzog. In het gebouw van de VN in Bogotá is er een rondetafelgesprek met lokale partners die kunnen helpen bij het werk dat in Colombia moet worden verzet. Later in de week spreekt de koningin onder meer met de minister van Financiën, de minister van Gelijkheid en president Gustavo Petro.

Video: © RoyalTV/Rick Evers. All rights reserved.

Reageer

Royal Insider