Oude Loo na opvang Oekraïners in verbouwing

Kasteel Het Oude Loo, het jachtslot naast Paleis Het Loo in Apeldoorn, gaat komend jaar in verbouwing. Dat bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst. Het kasteeltje dat koning Willem-Alexander van de Staat huurt, stond in de afgelopen tijd in de belangstelling omdat er 33 Oekraïners werden opgevangen. Het meubilair werd opgeslagen en er werden tijdelijk andere meubels neergezet. De Oekraïners hebben nu allemaal elders een woning gevonden, sommigen met de hulp van de veiligheidsregio of door tussenkomst van de Dienst van het Koninklijk Huis, anderen deden dat op eigen gelegenheid.
Had de koning het slot niet aangeboden als tijdelijke woonruimte, dan had het meubilair hoe dan ook tijdelijk weg gemoeten. Volgend jaar begint namelijk een grootscheepse verbouwing aan het slot, bevestigt de RVD. Over de exacte kosten en werkzaamheden laten de RVD en het Rijksvastgoedbedrijf – dat eigenaar is – niets weten. ‘Deze onderhoudswerkzaamheden worden verdeeld in enkele fases en zullen naar verwachting ongeveer 2 jaar duren,’ zegt de RVD.

Omdat de tuin lange tijd niet toegankelijk is geweest, kan het publiek dit jaar uitzonderlijk tot 15 juni rond het oude kasteeltje en de slotgracht wandelen, dat gelegen is in een prachtig bloemrijk park.

Tags :

Reageer

Royal Insider