Prinses Amalia in de Tweede Kamer gespot

Later zal de Prinses van Oranje zich niet met de politiek kunnen bemoeien, maar ze wil blijkbaar nu al het naadje van de kous weten. Ze zat vandaag na schooltijd op de tribune van de Tweede Kamer. 

De Kamerleden kijken er intussen niet echt meer meer van op. Prinses Amalia komt er vaker. Donderdag werd ze, even voor de kerstvakantie, weer op de Publieke Tribune gezien, waar ze samen met twee schoolgenoten de debatten bijwoonde. Eén van hen was Brent Meelhuysen, de jonge ondernemer met wie Amalia een kerstvoorstelling had geproduceerd. In de voorstelling speelde hij de rol van fee Brenda.

“Dat de Prinses geregeld buiten schooltijd, vrijwillig dus, naar de Tweede Kamer gaat, lijkt iets over haar te zeggen,” zegt royaltydeskundige Rick Evers. “Van haar ouders zal ze het niet hoeven, die willen vooral dat ze tot haar achttiende ver van staatszaken kan blijven. Maar ze is nieuwsgierig en leergierig. En logisch, vanaf haar achttiende zetelt ze in de Raad van State. Dan wil je toch weten wat er speelt.”

 

Princess Amalia has been spotted at the public gallery during the plenary meeting of the House of Representatives. She was accompanied by two school members, one was Brent Meelhuysen, who wrote a Christmas play with Princess Amalia. It’s not the first time, Amalia seems to be there more often than the public knew. Until her 18th birthday, Amalia has not an active role in the royal house, nor a formal royal education.

Reageer

Royal Insider