Agenda prinses Beatrix (81) steeds leger Koning gunt zijn moeder rustige oude dag

Eind oktober kopte onder meer het AD: “Prinses Beatrix gaat drukke periode tegemoet”. Was dat zo? Wie het Jaaroverzicht Koninklijk Huis 2018 erop naslaat, leest dat ze in oktober geen enkele activiteit had, om het jaar af te sluiten met negen activiteiten in twee maanden tijd. Daarvan waren zes activiteiten het aanzitten bij een diner of bijwonen van een voorstelling of bijeenkomst. Onder die activiteiten ook een meerdaagse reis naar Bonaire.

GEEN AFSCHEID
Prinses Beatrix, toen nog koningin, sprak voor haar abdicatie uit dat ze geen afscheid van het volk zou nemen, en de jaren na het koningschap nog vele Nederlanders hoopte te mogen ontmoeten. Veel van de uitnodigingen die ze aanneemt, zijn in het kader van kunst en dans, twee onderwerpen die haar na aan het hart gaan. Ook als het te maken heeft met het Prinses Beatrix Spierfonds of de Vereniging De Hollandsche Molen, twee organisaties waarvan ze beschermvrouwe is, wordt de uitnodiging vaak gehonoreerd. Meer lijkt Willem-Alexander ook niet van haar te verwachten.

€ 13.410 per afspraak
Voor prinses Beatrix staat in 2019 1.567.000 euro op de begroting. Daarvan is 523.000 euro haar inkomen, de rest gaat naar haar personeel en voor andere zakelijke kosten. Dat betekent dat Beatrix in de eerste vier maanden 174.333 euro heeft verdiend. Wie dat verdeelt over de dertien afspraken die ze de eerste vier maanden heeft gehad, komt op 13.410 euro die de prinses per afspraak verdient.

Tags :

Reageer

Royal Insider