“Te veel jetset, te dure kleding” – Kritiek van prinses Benedikte op kroonprinses Mary?

In het boek Benedikte – Een Koninklijke Prinses, laat de zus van koningin Margrethe – tante van kroonprins Frederik – zich eigenlijk voor het eerst kritisch uit over haar mede-royals. Zo vindt de geboren prinses de goede zaak steunen het belangrijkste, “daarom zouden we ons niet in heel dure kleding moeten hullen, of in een extravagante outfit. Dat is denk ik geen goed idee,” aldus Benedikte. Het boek kwam uit vanwege haar 75ste verjaardag maandag. “Je kunt gemakkelijk kleding vaker dragen, zodat men niet zegt ‘Nou, ze heeft weer een nieuw jurk.’ Daar zouden sommigen wat van kunnen leren.”

Het is onduidelijk of prinses Benedikte specifiek iemand bedoelde. De Denen denken dat het kroonprinses Mary is, een geboren Australisch burgermeisje. Benedikte is de jongere zus van koningin Margrethe. Eens zal Mary de volgende Deense koningin zijn.
Koningshuiskenner Søren Jakobsen zegt in Ekstra Bladet dat het Mary moet zijn, als meest prominente vrouw in de Deense koninklijke familie. “Daarom heeft ze de meeste taken, de meeste kansen om in het openbaar te verschijnen. Daar is ze voor. Ze verschijnt volledig uitgedost in het openbaar, ze heeft de beschikking over een grote garderobe,” zegt de deskundige. Elders in het boek vindt Benedikte dat leden van koninklijke familie “geen deel moeten zijn van de jetset, en dat nooit moeten worden.” Ze vindt ook dat er een “vreemde tendens bij de pers is om ons te presenteren alsof we filmsterren zijn of onderdeel van de jetset. Ik denk niet dat we altijd moeten spreken. Ik mag wat ouderwets zijn, maar onze rol is niet om ons als filmsterren te gedragen.”

Met kasten vol dure designerkleding en een imago als een filmster zou het dus best over kroonprinses Mary kunnen gaan, de echtgenote van kroonprins Frederik.

Tags :

Reageer

Royal Insider