Koning Filip geeft dochter Elisabeth (17) kijkje achter de schermen van het koningschap

Aan de vooravond van de Belgische Nationale Feestdag op 21 juli, is er steeds een televisietoespraak van het staatshoofd. Dit keer liet koning Filip zijn oudste dochter Elisabeth meekijken. En dát mocht het publiek ook zien. Hoewel ze niet zichtbaar was tijdens de toespraak, keek ze mee bij hoe de camera’s werden gebruikt en mocht ze ook even de autocue bedienen, het apparaat waarop de teksten verschijnen die koning Filip uitspreekt.
Wel kwam Elisabeth even in beeld toen een compilatie van de werkzaamheden van het Koningspaar werd getoond, onlangs vloog de 17-jarige kroonprinses namelijk mee naar Kenia, waar koningin Mathilde een Unicef-bezoek aflegde.

De toespraak van zo’n vijf minuten ging over politiek, het bundelen van krachten en een open dialoog. ‘Ons land heeft talent en energie te over. Het ontbreekt niet aan goed wil of ideeën. In tegendeel!’ Traditioneel sloot de Koning af met ‘Leve België!’. De toespraak wordt altijd in de drie landstalen opgenomen: naast Nederlands ook in het Frans en Duits.

English Summary:
Princess Elisabeth, the Duchess of Brabant, got a behind the scenes look at the recording of her father’s National Day’s speech. She could see how cameramen decide their shot and how a teleprompter works. The Belgian Royal Palace made available a few photos of this moment, a day before the National Day on July 21th.

Reageer

Royal Insider