Máxima in Tilburg voor Doorbraakmethode schuldhulp

Koningin Máxima was woensdag voor een digitaal werkbezoek aan ‘de Doorbraakmethode’ in Tilburg. Het is één van de vijf schuldhulpmethoden die door SchuldenlabNL landelijk worden opgeschaald. Huishoudens met problemen op verschillende gebieden worden bij dit initiatief door maatwerk geholpen om hun leven weer op orde te krijgen. Máxima vond het een goed idee van Tilburg om niet van te voren te bepalen waar het geld naar toe zou moeten, maar pas achteraf bekijken of het de juiste keuze was. Iemand helpen moet voorop staan.

Koningin Máxima sprak met de initiatiefnemers, met professionals die gezinnen begeleiden en met ervaringsdeskundigen over hoe de Doorbraakmethode in de praktijk werkt. Aanpak op maat en het samen bedenken en uitvoeren van passende oplossingen om weer grip te krijgen op de persoonlijke en de financiële situatie waren thema’s.

De Doorbraakmethode biedt ondersteuning aan huishoudens die meerdere problemen tegelijk hebben, zoals armoede, schulden, psychische en gezondheidsproblemen. Deze gezinnen krijgen van verschillende kanten hulp, maar raken vaak het overzicht kwijt door het aantal hulpverleners en de versnipperde hulp. Bij de Doorbraakmethode krijgt elk gezin een aanpak op maat, wordt hulp gebundeld en worden de gezinnen geholpen om stap voor stap uit de problemen te komen.

Foto Gemeente Tilburg/Joris Buijs

Reageer

Royal Insider