Zo AWKWARD wordt Trump’s staatsbezoek aan de Britse koningin Elizabeth

Volgens het Witte Huis kwam de uitnodiging van Her Royal Majesty the Queen. Het predicaat ‘Koninklijke Majesteit’ is niet correct en bestaat niet, het mocht gewoon ‘Her Majesty’ zijn. Overigens, de term ‘Brittanic Majesty’ wordt wel gebruikt, op paspoorten, en in parlementaire stukken bedoelen ze met ‘Most Excellent Majesty’ ook Elizabeth. Trump’s team lijkt Hare Majesteit en Hare Koninklijke Hoogheid lekker gemixt te hebben.

Bij het bezoek vorige zomer aan Windsor Castle, liep Trump bij de inspectie van de erewacht vóór Elizabeth. Not done! Alle ogen zijn dus op de volgende protocollaire misstap van de president gericht.

De koetsrit naar Buckingham Palace – zoals Willem-Alexander vorig jaar met Elizabeth naar het paleis reed – kan Trump naar verluidt op zijn buik schrijven. Reden is de veiligheid. Ook president Obama kreeg om die reden geen rit per rijtuig.

Ook de inspectie van de erewacht op de Horse Guards Parade gaat niet door. Reden: er kan te veel publiek bij en dat zou de veiligheid van Trump in het gedrang kunnen brengen. Er wordt veel protest verwacht rondom het bezoek. Om de president toch tevreden te houden, wordt er waarschijnlijk een kleinere ceremonie op het terrein van het paleis gehouden. Awkward voor Kate: Trump verdedigde de fotografen die Kate naakt fotografeerden op privéterrein. “Wie zou geen foto’s van Kate maken en er veel geld mee verdienen als ze naakt zonnebaadt? Kom op Kate!” staat nog altijd op zijn twitteraccount te lezen. “Ze is zelf schuldig.”

Awkward voor Kate: Trump verdedigde de fotografen die Kate naakt fotografeerden op privéterrein. “Wie zou geen foto’s van Kate maken en er veel geld mee verdienen als ze naakt zonnebaadt? Kom op Kate!” staat nog altijd op zijn twitteraccount te lezen. “Ze is zelf schuldig.”

In de mededeling van het Witte Huis staat dat Trump in juni ook Theresa May zal ontmoeten. Maar met alle instabiliteit in de Britse politiek is het maar de vraag of daar niet beter “de premier” kon worden genoemd.

Meghan zal schitteren door afwezigheid. Zonde, want ze zou Trump aan de bankettafel fijntjes kunnen toespreken over bijvoorbeeld zijn vrouwonvriendelijke gedrag. De Hertogin van Sussex is na de geboorte enkele maanden met zwangerschapsverlof.

Klimaat zal een thema zijn dat Trump niet wil aansnijden tijdens het bezoek, maar grote protestacties worden wel verwacht. Onder meer prins Charles zal wel een hartig woordje willen spreken met Donald Trump over zijn klimaatbeleid.

Arme, arme Donald: het logeerpartijtje op Buckingham Palace gaat niet door. Waar zijn voorgangers Obama en Bush wél de logeervleugel tot hun beschikking kregen, krijgt Trump dat niet. Een logische verklaring: er zijn renovaties gaande. De Belgian Suite – waar ook Willem-Alexander en Máxima overnachtten – is wel beschikbaar, maar het zou betekenen dat de staf elders onderdak moet zoeken.

William en Harry hebben ook nog wel een appeltje te schillen met de president. Prinses Diana stond bovenaan Donald’s lijstje stond met vrouwen met wie hij graag naar bed wilde. “Zonder twijfel,” zei hij in een radio-interview, vlak na haar dood. Ook gaf hij toe dat het spijtig was dat het daar niet van was gekomen. Trump had Diana sinds de scheiding met Charles zo’n beetje belaagd met bloemen. ‘Hij geeft me kriebels,’ zou ze hebben gezegd. Maar niet de juiste…

Reageer

Royal Insider