The Crown 3 komt eraan – ‘Koningin Elizabeth keek serie tijdens het eten’

Miljoenen mensen over de hele wereld kijken uit naar nieuwe afleveringen van ‘The Crown’. Zondag komt het derde seizoen uit, waarin de periode van 1964 tot 1977 wordt belicht. Een spannende periode waarin Koningin Elizabeth haar zilveren regeringsjubileum viert, een Russische spion aan het Hof blijkt te werken, Prins Charles zijn Camilla ontmoet en de Windsors alle middelen aangrijpen om hun populariteit op te krikken. Onder de fans van de serie zouden zelfs leden van de Britse koninklijke familie zijn.

Met bord op schoot?
‘Elizabeths jongste zoon, prins Edward en zijn vrouw Sophie houden van The Crown’, zegt een paleisbron. ‘Sinds jaar en dag rijden zij elk weekend naar Windsor voor een informeel etentje met The Queen, waarbij ze ondertussen tv of een film kijken.’ En zo zou Sophie de koninklijke dramaserie hebben geïntroduceerd. Het paar zou een eigen Netflix-account hebben en de Koningin hebben aangeraden te kijken. ‘Gelukkig vond ze het leuk, al vond ze natuurlijk wel dat sommige gebeurtenissen erg gedramatiseerd werden.’ Ook een van de koninklijke kleinkinderen, Prinses Eugenie, kijkt graag op haar vrije avonden naar wat een van Netflix’ duurste series is: zo’n tien miljoen euro per aflevering. ‘De muziek is prachtig, het verhaal is prachtig. Je voelt je erg trots als je kijkt. Ik kan niet voor iedereen spreken, maar dat is wat ik voelde toen ik het zag,’ zei de jongste dochter van Prins Andrew en Sarah Ferguson. ‘Granny kijkt het ook en ze vindt het echt leuk,’ zou ze tegen vriendinnen hebben gezegd.

Queen geen fan meer
De échte Elizabeth zou het ‘gevoelloos’ hebben gevonden hoe acteur Matt Smith in de rol van Prins Philip in seizoen twee hun zoon Charles uitfoeterde en gevoelloos is voor de emoties van Charles. Een anonieme hoveling zegt dat de Britse Koningin beseft dat veel mensen denken dat de serie een realistische kijk geeft op wat er zich achter de paleismuren afspeelt. ‘Ik weet dat ze van streek was door de manier waarop Prins Philip wordt afgeschilderd als vader die zich niet bekommert om het welzijn van zijn zoon. Zoiets is gewoon niet gebeurd.’ 

Reageer

Royal Insider