HARRY en MEGHAN gaan voor organische groente: MOESTUIN op Frogmore

Voor hun huwelijk kregen ze van koningin Elizabeth Frogmore Cottage cadeau, dat op een steenworp ligt van Windsor Castle. Harry en Meghan wilden naar verluidt de drukte van de stad ontvluchten en hun kind in een landelijke omgeving laten opgroeien. Daarbij blijkt ook een eigen biologische groentetuin te horen.

Meghan, 37, kan elk moment bevallen van haar eerste kindje. Voor haar leven als Hertogin van Sussex stond ze bekend als een ware foodie, met een eigen lifestyle blog met tips over goed eten: The Tig. Zelfgekweekte producten zijn een belangrijk onderdeel geweest voor haar liefde voor voedsel.

“Opgroeien in zuidelijk Californië… Ik hield van tuinieren en mijn eigen groenten kweken. Dat boerderij-naar-tafel ethos was me al jong bijgebracht.”

Meghan

Het is geen geheim dat Meghan van koken houdt. Ze kookt vaak voor Harry en zelfs tijdens een koninklijk bezoek had ze eens zelfgebakken bananenbrood meegenomen. Volgens een bron van Daily Mail heeft het personeel voorgesteld om de groentetuin aan te leggen. “Het zou perfect zijn voor haar om maaltijden te bereiden met zelfgekweekte producten uit hun eigen tuin. Ze zou groenten, kruiden en fruit willen kweken.”

Het is aannemelijk dat de tuin zal worden onderhouden volgens de organische principes van Meghan, die bovendien worden ondersteund door prins Charles.

De verbouwing van Frogmore Cottage, van vijf woningen voor medewerkers naar een prinselijk verblijf, zou zo’n 3,5 miljoen euro hebben gekost. Dat had te maken met de slechte staat van het onderhoud, maar volgens bronnen ook door een behoorlijk aantal wensen die de Hertog en Hertogin van Sussex op het laatste moment deden.