Koningin Elizabeth dwong Prins Andrew te stoppen, maar hij blijft werken

Prins Andrew is (ere)voorzitter, president of beschermheer van 24 culturele instellingen, 33 organisaties in het onderwijs, 12 op het gebied van ondernemerschap, 32 militaire, 14 wetenschappelijke, 17 medische, en 49 organisaties op het gebied van sport. Die moeten het dus allemaal zonder hun royal stellen. Waarschijnlijk zullen zij hun koninklijke steun moeten missen of gaat er gekeken worden of die functie door een ander lid van de Koninklijke familie kan worden overgenomen. Prins Andrew blijft ondanks het bericht dat hij zijn koninklijk taken neerlegt, toch aan het werk. Hij blijft betrokken bij Pitch@Palace, dat hij opzette om ondernemers in contact te brengen met mensen die hun zakelijke dromen waar kunnen maken. Dat heeft Buckingham Palace donderdag gemeld, daags nadat bekend werd dat Andrew zijn koninklijke taken neerlegt. “Hij zal bezien hoe dit doorgaat buiten zijn publieke functie en buiten het paleis.” De pitches die werden gehouden werden daadwerkelijk ten paleize gedaan. Zakelijke partners besloten inmiddels hun samenwerking te beraden of zelfs stop te zetten. Het paleis zou inzien dat Pitch@Palace een goed en waardevol initiatief is, dat mogelijk onder aanvoering van Prins Harry of William zou kunnen worden voortgezet. Het is slechts een van de weinige succesverhalen van de Prins, die vooral vanwege zijn vele buitenlandse reizen bekend stond als Airmiles Andy. 

Meewerken aan onderzoek
Een advocaat van een van de slachtoffers van miljardair en zedendelinquent Jeffrey Epstein wil dat de Prins mee gaat werken aan onderzoek. “Ik werk al maanden met mijn 5 Epstein-slachtoffercliënten. Prins Andrew was gewoon niet geloofwaardig in zijn interview. Hij en zijn personeel moeten meewerken aan alle onderzoeken, op komen dagen voor verklaringen en processen en alle documenten overleggen. We zijn net begonnen” aldus Lisa Bloom. Andrew liet in zijn statement weten dat hij mee zal werken aan een officieel onderzoek naar zijn band met Epstein als dat nodig zou zijn.

Financiële gevolgen
De geldkraan die Prins Andrew kon opendraaien om te reizen in dienst van het Verenigd Koninkrijk, is per direct dichtgedraaid. Ook krijgt Prins Andrew uit het privé inkomen van zijn moeder zo’n 300.000 euro per jaar. Of dat ook wordt gestopt, is een vraag die Buckingham Palace onbeantwoord laat. Wel meldden zij dat het kantoor van de Prins door de Koningin zelf wordt betaald. Zonder werkzaamheden van de Prins kan dat kantoor sterk afgeslankt worden en in de kosten worden gesneden.

Tags :

Reageer

Royal Insider