Een foto die koning Albert NIET wil zien! Delphine Boël op de foto met haar tante, prinses Esmeralda

Een Frans tijdschrift publiceerde de foto van een stralend koppel: prinses Esmeralda met Delphine Boël, die door de prinses was uitgenodigd op haar gala om geld in te zamelen voor CARE Belgium, een liefdadigheidsorganisatie waarvan Esmeralda de erevoorzitster is.

Halfzus en tante
Prinses Esmeralda is de dochter van koning Leopold III, uit zijn tweede huwelijk met prinses Lilian. Zo is ze een halfzus van koning Albert, zodoende een tante van koning Filip. Nu nog niet officieel, maar ze is dan ook een tante van Delphine.

Veel sympathie
Het was niet voor het eerst dat de twee elkaar ontmoetten. Tot enkele jaren geleden wist Delphine nog niet van het bestaan van haar tante, terwijl ze beiden indertijd ook in Engeland woonden. Intimi weten dat de twee intussen ‘veel sympathie voor elkaar’ hebben en elkaar geregeld zien en spreken. Dat geldt voor meer leden van de familie, zoals prins Laurent. Koning Albert en prinses Astrid behoren daar niet toe, koning Filip werd echter al eens in dezelfde ruimte met zijn halfzus gezien, al zochten ze geen toenadering tot elkaar. Maar ook met leden van de Zweedse koninklijke familie heeft ze goed contact, die via de Belgische koningin Astrid – Zweedse van geboorte – ook familie zijn van Delphine.

Geen prinses Delphine
Officieel is Delphine nog altijd geen lid van de koninklijke familie: koning Albert rekt de strijd om het vaderschap, al is intussen wel zijn DNA-staal ingeleverd. Het resultaat ervan mag echter voorlopig nog niet naar buiten. Albert had ook nog cassatieberoep aangetekend tegen een eerder arrest van het hof van beroep. Als dat beroep wordt afgewezen, mogelijk over zo’n anderhalf jaar, zou de uitslag bekend moeten worden. Delphine is niet uit op een toelage of prinsessentitel. Ze vindt dat ze het recht heeft om officieel te weten wie haar vader is. Vanaf dat moment zal ze zich hoogstwaarschijnlijk Delphine van Saksen-Coburg gaan noemen, aangezien al geruime tijd vaststaat dat Jacques Boël niet haar vader is.

Reageer

Royal Insider