Filip & Mathilde 20 jaar getrouwd. Dit is hun geheim!

“Na twintig jaar beginnen we te weten waarin de ene goed is, en de andere… beter,” zei Koning Filip onlangs in een tv-interview. Volgens Koningin Mathilde is het belangrijk om een scheiding te trekken tussen werk en privé. “We hebben geleerd grenzen te trekken tussen ons publiek leven en dat wat privé is,” zegt de Koningin. “Voor onze kinderen zijn we vooral ouders. Dat is belangrijk, zo’n evenwicht. Vanaf de geboorte van onze oudste tot bij ons vierde kind hebben we ons voorgenomen: onze functie mag hen niet raken.”

Een mysterie
Filip: “Er is altijd wel iets waar je door aangetrokken wordt. Een geheim. Een koppel is een mysterie. De relatie der relatie. Je moet nooit proberen te begrijpen hoe een koppel werkt. Het is een mysterie. Er is een geheim dat mij aantrok in mijn echtgenote. Het is die kleine vlam die er altijd is. Je moet die af en toe aansteken en laten branden. Het klopt dat mensen en dingen veranderen. Maar voor die vlam heb ik haar gekozen. Het raakt me. Nog altijd.” Filip blijft op zijn beurt verbazen bij Mathilde. “Ik ontdekte ook steeds nieuwe kanten die zich gaandeweg hebben geuit. Bijvoorbeeld zijn artistieke kant. Wie had dat verwacht? En hij heeft een geweldig plezier in de muziek,” aldus Mathilde.

Filip mag zichzelf zijn
Mathilde laat Filip zijn wie hij is, in plaats van de persoon die ze zelf wil graag zien. “Je doet dat met de kinderen en ook met mij: ons in onze kracht laten, ons aanmoedigen te zijn wie we zijn. Dankzij de ander kunnen we facetten van onszelf ontdekken die we niet kenden. Voilà. Dat is wat we doen met onze kinderen.”

Tags :

Reageer

Royal Insider