Harry en Meghan krijgen jaar lang proeftijd van de Koningin
én ze komen in mei samen naar Nederland!

Binnenkort zullen ze weer terugkeren uit Canada. Onder meer voor Commonwealth Day zullen ze zich bij de rest van de Windsors voegen in Westminster Abbey voor een dankdienst. En in mei komen ze naar Nederland, om in Den Haag de Invictus Games bij te wonen. Ook is Harry binnenkort met Bon Jovi bij de opnames van een benefietnummer voor deze spelen voor gewonde veteranen. Harry zal zelf ook aanwezig zijn bij de London Marathon, Meghan gaat naar International Women’s Day 2020 en samen zullen ze bovendien hun opwachting maken op het Mountbatten Festival of Music in de Royal Albert Hall.

Niet koninklijk
Woensdag kwam naar buiten dat Harry en Meghan mogelijk niet langer de naam ‘Sussex Royal’ mogen gebruiken. Het woord royal – koninklijk – is voorbehouden aan de Koningin en mag niet zonder haar toestemming worden gebruikt. Het paar liet het echter als onderdeel opnemen van een door hun vastgelegde merknaam. Maar omdat ze afstand doen van hun koninklijke rol zou het misschien wat ongepast zijn om ‘koninklijk’ te blijven gebruiken.

Behoud van rangen, titels en erefuncties
Na 31 maart gaat een transitieperiode van een jaar in, waarin zowel de koninklijke familie als de Sussexes kunnen kijken hoe het bevalt. In die tijd zal prins Harry zijn militaire rangen behouden, Major in het leger, Lieutenant Commander van de Marine en Squadron Leader van de Luchtmacht. Hij zal alleen niet in die functie zichzelf vertonen of verplichtingen vervullen. Met Meghan behoudt Harry ook zijn andere titels, Graaf en Gravin van Dumbarton en Baron en Barones Kilkheel.
Meghan heeft de artistiek leider van het nationale theater in Londen laten weten dat ze beschermvrouwe blijft, ‘business as usual’, volgens Rufus Norris. Ze maken dan ook gewoon plannen voor de toekomst. “Ze is nog steeds erg betrokken, er zijn geregeld gesprekken en we onderzoeken ideeën.”

Reageer

Royal Insider