Koningspaar naar Griekenland, Beatrix naar Italië

Willem-Alexander nam zijn gezin met het fonkelnieuwe regeringsvliegtuig mee naar Griekenland, dat twee weken geleden aan KLM werd overgedragen op vliegbasis Woensdrecht. Of Willem-Alexander zelf vloog is niet bekend, maar aangezien hij bij KLM ook 737’s vliegt, is hij bevoegd om als copiloot op de PH-GOV te vliegen.

Regina d’Olanda
Prinses Beatrix werd door Italiaanse media eerder in de week al in Pisa gespot. Ze bezocht daar onder meer een recentelijk geopend museum voor historische vaartuigen. Ook een bezoek aan ‘de scheve toren’ kon niet ontbreken. Beatrix ging volgens La Nazione ook naar het Piazza dei Miracoli en het Certosa di Calci. Het laatste is een klooster uit 1366, dat als het mooiste van heel Toscane wordt omschreven. De genoemde krant sprak in de kop over een bezoek van ‘Regina d’Olanda’, oftewel de Nederlandse koningin. Verderop spraken ze wel over de koningin-moeder. De prinses – officieel haar zonen – hebben een vakantiehuis in het Toscaanse Tavarnelle. Tot aan haar abdicatie was bij tijd en wijle ook een fotosessie op het vakantieadres, een prachtig opgeknapte boerderij in de heuvels.

Familievakantie
Behalve een bezoek aan hun vaste vakantieadressen maken de Oranjes ook jaarlijks als familie een reis. De gezinnen van Willem-Alexander, Constantijn en Mabel gaan dan met Beatrix naar een bepaalde bestemming. Zo waren ze al eens op safarivakantie in Afrika en werden ze ook ooit als familie in Peru gespot, waar onder meer de Machu Pichu werd aangedaan.

English Summary: The Dutch royal family left for their holidays. King Willem-Alexander, Queen Máxima and their three daughters took the governmental plane to Greece on Friday evening, to their family holiday home. Willem-Alexander’s mother, the former Queen Beatrix, was seen earlier this week in the Italian city of Pisa, where she visited a naval museum.

Reageer

Royal Insider