Prins Charles’ entourage bang voor The Crown 3: ‘DESASTREUS voor imago kroonprins’

De rol van Prins Charles is in het begin van de serie nog erg klein. Zijn zus echter, Prinses Anne, krijgt eerder de schijnwerpers, onder meer als goed voorbeeld voor de monarchie door haar zuinigheid. Nog altijd krijgt de enige dochter van Elizabeth geregeld de aandacht om haar spaarzaamheid. Alles past haar nog, dus jassen uit de jaren zeventig of mantelpakjes uit de jaren tachtig komen vandaag de dag nog steeds uit de kast. Aan het eind van het seizoen komt Charles terug in de belangstelling. Zijn ontluikende relatie met Camilla Shand – tegenwoordig de Hertogin van Cornwall – krijgt ruim aandacht in de serie. Hofmedewerkers noemen de timing ‘desastreus’ voor de populariteit.

Crown-acteur geweerd
Volgens bronnen hebben Charles’ medewerkers er ook alles aan gedaan om acteurs uit The Crown te weren van een celebrity-première, waarbij Charles, Prins William en Prins Harry eregasten waren. Familievriend Sir David Attenborough (93) maakte samen met Netflix een natuurdocumentairereeks, maar volgens Britse media stond de staf van Charles op hun strepen: als Netflix ook acteurs uit The Crown zou uitnodigen, zouden de royals niet langer aanwezig zijn. Paleismedewerkers hebben dit intussen bevestigd, maar benadrukten daarbij dat Prins Charles niets van deze beslissing wist. ‘Dit besluit is in samenspraak tussen Netflix en de betrokken hofhoudingen gemaakt, om geen afleiding te hebben van de promotie van de serie van Attenborough’, meldt een andere bron. Charles’ medewerkers zouden bovendien bang zijn voor de populariteit van de troonopvolger. De komende seizoenen gaan zich focussen op Charles, vooral rondom het aankomende huwelijk van Diana en de affaire met Camilla. 

‘Goed voor imago’
Kenners die de serie al hebben mogen zien, menen dat de serie het imago van Charles juist goed zou kunnen doen. “Charles wordt neergezet als man met het hart op de juiste plaats: iemand die lief kan hebben, humor heeft, hard werkt om zijn doelen te behalen en zich inzet voor anderen. Daar is niets mis mee,” zegt royaltyverslaggever Rick Evers. “Het is gek dat de ‘echte’ Charles na zoveel jaren in de wachtkamer als troonopvolger zo onbekend is gebleven. Misschien doet de serie juist recht aan de Prins. Maar in het volgende seizoen duikt ook Prinses Diana op. Dan kan het wel eens compleet omslaan.”

Tags :

Reageer

Royal Insider