Sussexes krijgen gelijk van de rechter: excuses en geld voor foto’s van privéhuis Harry en Meghan

Op 9 januari had paparazzi-bureau Splash een helikopter gehuurd van waaruit foto’s en video’s zijn gemaakt van het huurhuis waar Harry en Meghan indertijd in Cotswolds, Oxfordshire woonden. “Het huis was gekozen door de Hertog voor hem en zijn vrouw vanwege de hoge mate van privacy door de plaats in een afgelegen gebied, omgeven door landbouwgrond, weg van gebieden waar fotografen toegang hebben,” zo meldt de advocaat van prins Harry donderdag na de gerechtelijke uitspraak.

Geen veilig gevoel meer
De helikopter vloog zo laag, dat de woonvertrekken en de slaapkamer van het paar zichtbaar was. Het publiceren en verkopen van de beelden zorgde ervoor dat het paar zich niet meer veilig voelde in hun huis. “Dusdanig dat ze niet langer in het pand konden wonen,” aldus de advocaat. Tegenwoordig woont het paar op Frogmore Cottage, op landgoed Windsor, het privéterrein van koningin Elizabeth.

Schadevergoeding
“Splash heeft ermee ingestemd een schadevergoeding en de gerechtskosten te betalen en heeft excuses aan de Hertog aangeboden,” besluit de advocaat in zijn mededeling. Hoeveel zij moeten betalen, is niet bekend, maar het zou om een ‘aanzienlijk bedrag’ gaan, dat naar verluidt aan het goede doel wordt gedoneerd. Harry erkent die excuses en accepteert ze, zo meldt Buckingham Palace.

Tags :

Reageer

Royal Insider